You are here

PU vloeren

De puntelastische PU vloeren  wordt qua opbouw gekenmerkt door de combinatie van een schokabsorberende (verende) onderlaag in rubber en een sterke polyurethaan toplaag. Zowel de verende onderlaag als de polyurethaan toplaag kunnen in dikte aangepast worden, waarmee de specifieke eigenschappen van de vloer worden bepaald. Zo zal de vloer bij toepassing van een dikkere, schokabsorberende onderlaag comfortabeler aanvoelen en zal een 3 mm toplaag een betere weerstand tegen mechanische beschadigingen bieden dan een 2 mm dikke toplaag. Dit laatste levert bij een gelijkblijvende onderlaag echter wel weer een hardere sportvloer op. Kortom, door een nauwgezette keuze van onder- en toplaag kan de vloer qua functie en eigenschappen perfect op de wensen en eisen worden afgestemd.

Op basis van deze vloeropbouw werden ook een aantal variantes ontwikkeld die spike-resistant zijn of geschikt voor rolstoelsporten. Ofwel wordt bij het gieten van de toplaag een speciale structuur aangebracht die de vloer dan nog geschikter maakt voor bijvoorbeeld tennis.
Het aanbrengen van een extra glasvezellaag voor het gieten van de toplaag maakt de sportvloer

Vaak worden deze toplaag aangebracht op een verende onderbouw met hout of kan door het aanbrengen van een extra glasvezel voor het gieten van de toplaag waardoor de sportvloer combi-elastisch wordt. De toplaag dient om de 8 jaar te worden vernieuwd en bij gebruik van een rubber onderlaag is de kans op verduring zeer groot. 

opbouw puntealstische PU vloer