Een kijk op sportvloeren

Topfloor is  reeds méér dan 40 jaar actief in de wereld van de sportvloeren. Tijdens deze periode plaatste Topfloor meer dan 700.000 m2 sportvloeren van diverse samenstellingen en met verschillende karakteristieken : puntelastische, vlakelastische en combi-elastische vloeren.

Topfloor hoorde honderden reacties van beoefenaars en gebruikers. De jaren hebben ons geleerd dat de ideale sportvloer niet bestaat, maar dat men een goed evenwicht moet zoeken tussen de eisen welke door de verschillende sportdisciplines worden gesteld, voor de mechanische maar vooral de biomechanische eigenschappen. Een balletvloer is geen basketvloer, tennis stelt dan weer specifieke eisen. Eisen die dan weer anders zijn dan voor volleybal.

Uit de praktijk blijkt immers dat men meestal een compromis zoekt om tot een MULTIFUNCTIONELE vloer te komen : de sporthal moet kunnen gebruikt worden voor het beoefenen van diverse sportdisciplines als futsal, basket, volleybal, zelfs rolschaatsen. Mulftifunctioneel betekent ook gebruik voor niet sportieve doeleinden : tentoonstellingen beurzen of het bal van de burgemeester.